Master Mimi и малката магия от черен шоколад за пясъчни сънища

ММ се катереше по стълбите на голям дъб към втория етаж, където трябваше да срещне две малки феи, от които да си вземе една специална магия. През цялото време по пътя нагоре се мъчеше да си спомни имената им, за нейн късмет те бяха написани с букви от захаросан мед върху входната врата.

Вратата беше от вечно топящ се лед, а звънецът - огромна камбана, която издаваше звуци от ягодова сметана, който нежно целуваха слуха.

ММ разклати камбаната и на вратата се появи първата фея. Беше нещо средно между пчела и кръстницата на Пепеляшка, може би защото й беше пета братовчедка, кой знае. След секунди се появи и другото същество. Малко особено, напомнящо на есен, но и на пролет, беше трудно да се определи - покрито с листа и цъфтящи цветове, то гледаше като котка и говореше като мишле.

Двете феи поканиха ММ в сърцевината на дървото, където с чаша разтопен карамел с много лед тя разгледа всички магии една по една. Имаше розови, от череши, от морски бриз, такива с аромат на кафе и други с вкус на портокал и форма на захарно кристалче. ММ се рови с часове, докато изведнъж пред нея не се появи малка дървена кутийка от пясък с надпис "Малка магия от черен шоколад за пясъчни сънища". Още щом я съзря, ММ разбра, че е тя. Отвори кутийката и малката магия я обгърна и плътно полепна по нея. Цялото помещение започна да ухае на шоколад и портокали. Тя я свали и се усмихна.

Веднага й я опаковаха, защото нямаше време. Ветровете се засилваха, бурята наближаваше, скоро той щеше да пристигне с пясъчния залез и тя трябваше да открадне съня му.

2 comments:

Followers