3753 пъти на ден

Той погледна през прозореца си към нейния за 3752 път този ден. Обичаше да я гледа..

.. сутрин, когато бързаше за работа и изключваше алармата на телефона си поне три пъти преди да стане. След това около 3 минути лежеше в леглото с физиономия "пффф" и изведнъж хукваше към банята с кърпа в ръка и със същата физиономия. След около петнадесет минути излизаше толкова нежна и изящна, че оформяше блажена усмивка на лицето му. Заставаше пред гардероба, а лицето й се изкривяваше в изследваща форма така прекарваше средно от 3 до 10 минути клекнала във взиране в дрехите без да пипа нищо. Накрая измъкваше нещо много бързо и още по-бързо го обличаше.

Следваха лещите и грима, който не й отнемаше много време. Слагаше малко очна линия, спирала и понякога от онова червено червило, което го караше да настръхне. Избираше някакви дрънкулки и прибираше косата си, защото често нямаше време да я оформи, въпреки че той я харесваше и с пусната, небрежна, която пада нежно по раменете и се поклаща приказно, докато ходи. След това се обличаше с нежен воал парфюм, грабваше чантата, увиваше някакъв шал (който хванеше първо) и се изстрелваше от апартамента. След секунди се връщаше забравила телефона си или нещо друго, понякога повече от веднъж. Всеки път това искрено го разсмиваше, а тя беше толкова сладка, докато нелепо се въртеше из апартамента търсейки предмет.

Не се прибираше през целия ден. Той отиваше на работа, прибираше се вечер и след минути и тя влизаше вкъщи, преобличаше се за секунди и излиташе на фитнес. Връщаше се след 3 часа, взимаше си душ и припадаше на леглото пред компютъра. Понякога заспиваше там по халат. Тогава той си представяше как влиза тихо, леко я завива, за да не настине, след това сяда срещу нея и просто я гледа до сутринта.

Когато не ходеше на фитнес, пак се прибираше късно. Понякога я изпращаха някакви хора, най-често един. Онзи беше по-специален, тя го пускаше вътре в малкия си свят и онзи оставаше цялата вечер. Единствено тогава той спускаше щорите си и не гледаше към прозореца й нито през нощта, нито на другата сутрин, погледът му не можеше да я дели..

Той обичаше да я гледа, за това отново надзърна за 3753 път към нея и видя как тя нежно отметна коса назад, отпи от горещото си мляко с нес и постави парченце черен шоколад в устата си, докато преглеждаше reader-a си.

След секунди тя вдигна очи и ги насочи към неговия прозорец, но погледите им отново се разминаха, за 3753-ти път днес..



песента

1 comment:

  1. Не исках на всеки пост да пиша.. все едно съм на всяка манджа мирудия, но четяйки този се сетих за един прекрасен short movie по тази тема. В този сайт на Швепс -> http://schhh.bg/ след като потвърдите че сте над 18 години (не се притеснявайте, няма порно :) ) влезте в залата ... и изберете от портретите на стената клипчето Signs (знаци). Другите не са много хубвати, а това.. е покъртително (по мое мнение).

    ReplyDelete

Followers