Зелено

До Мишо

Ами, за да ти отговоря ще започна от деня преди вчера.
Събудих се в един прекрасен слънчев петък, който още от 7:00 обещаваше да е вълшебен. Облякох се уютно и тръгнах за работа. Тогава именно грейна зеленото в очите ми. Не, не очите ми не са зелени и не, не нося зелени лещи, и твърдо не, не съм пушила и приемала нищо.

Първо видях едно момиче с наситено зелен бретон, малко странно, но след това видях и едно нормално, дори скучно облечено момче с ярко зелена лента за коса. Да, стряскащо. След миг всички около мен се оказаха със зелени пуловери, зелени връзки, зелени ципове, зелени панталони, зелени обувки, зелени шапки. Всички пиеха от зелени чаши, всички светофари светеха в зелено, дори заредихме бензин от "Еco", което пак би могъл да свържеш със зеленото.. Беше толкова зелено.

След работа, излязох с А., с която дръпнахме два тигела по Витошка, докато си изям киселото мляко, след това се насочихме към Ректората, уж да се прибираме, но някъде по средата на пътя решихме, че най-подходящото място да се изпишкаме е новият мол. Ето защо пеша се насочихме към него. По пътя аз се мъчих да си спомня една наша песен, а тя ми обясняваше колко фалшиво пея.


В този мол имаше тооооооооолкова хора и тоалетните са тооооолкова гадни.. Няма значение, не прекарахме повече от 7 минути вътре и излязохме бързо. От там понеже не знаехме какво да правим, а времето беше хубаво, нощта тъмна и светофарите зелени, се насочихме към Плиска. Естествено не знаехме, че е тооолкова далече, но А. имаше да изгаря една пица, а аз - две кисели млека и 3 моркова, така че повървяхме. През целия път си говорихме на олигофренски английски.. липсваше ми тази А., радвам се на дългата ни walk together!

Като за капак на хубавата вечер се обади Е., с която не се бях виждала от около 3 месеца и така ми липсваше. Заедно с тях и с В., и Г. отидохме да пием топли напитки и да ядем картофките на Г., но тя нямаше много против.

Накрая се приспах с Julie и Julia, който успях да изгледам на третия опит!

Това беше деня преди вчера, колкото до вчера.. това е тъпа история, ще ти я разкажа по-късно..


1 comment:

  1. Трогнат съм =}
    Цитирала си ме на скайпа и тук специален пост в отговор.. :)

    Започвам с лекото ми очудване... ако за 3 моркова и 2 млека трябва да вървиш толкова.. предполагам че ако хапнеш едно стабилно като хората... ще трябва да си ходиш до Добрич пеша :)
    Виж А. я разбирам.. и аз понякога след като ям пица тичам с кучето в паркчето до нас..

    Този пост обяснява много неща.. сега разбирам мистериозното ти неприсъствие на скучните.. (тук е много подобоаващо да ги нареча дори "сиви") упражнения.

    Много хубаво че Е. се е обадила така.. днес моя стар клас си беше направил среща.. за която аз не знаех :) ибвинявам лично Н. и П. които са организаторите.. така че радвай се че имах хора като А. В. Г .. а и да не забравяме и Е. :)

    Последно но не по важност.. искам с гордост да заявя че днес видях щъркел!

    ReplyDelete

Followers