Момичето си отива

Тя се събуди. Птичка изчурулика с тънък планински глас. Жена изви гръб от удоволствие. Улична лампа угасна. Вятър събори найлонова торбичка от осмия етаж на десететажна сграда. Мотоциклетист даде газ.

Тя стана и тръгна към кухнята. Котка си счупи нокътя. Дете кихна, докато спеше. Свещ изгоря до празно легло. Чешма прокапа. Мъж се спъна в банкнота от 5 лева. Ловец уби пеперуда. Момиче вдигна телефона и забрави. Той се разбуди. Река се вля в море. Бавно. Кенгуру роди кенгуру. Жираф се блъсна в дърво на сън. Момче купи цвете. Едно Kinder Bueno бе изядено.

Тя счупи чаша. Котка се разхождаше по студен тухлен покрив и падна. Принц си счупи короната. Пепеляшка си обу гумените обувки. Нечие щастие побягна до двама невлюбени. Момченце се напишка на сън. Царевично зърно се превърна в пуканка. Тя тръгна с него към дома му. Любимата й песен се развали.

Тя събра стъклата от пода и отиде в кухнята. Той пак заспа. Мислите за него започнаха да й убиват. Той се отви. Куче излая два пъти. Сладолед започна да се топи в повреден фризер. Прозорец за затръшна. Кола се блъсна в дърво. Улична лампа светна. Бездомник се изгуби. Хвърчило се заплете в дърво. Дете започна да прави сапунени балони.

Тя отпи глътка вода и реши да го напусне, докато още имаха добри мисли един за друг. Той започна да сънува как правят любов. Чучулига снесе яйце пеейки. Дойдоха лошите мисли.

Тя си легна до него. Той я прегърна. Една малка черна рокля се свлече на пода. Едно копче се разкопча. Една минута мина. Едно момче на една тераса на покрива на стара сграда в една столица си сви цигара и се влюби. Една глътка вино се спусна по език. Стотици балончето тоник се спукаха в чаша с джин, докато някой отпиваше. Една капка вода падна на земята от саксия на третия етаж.

Тя го целуна. Никой не подозираше, че огромен сапунен балон след 2 часа ще се блъсне в земята и ще направи всичко лилаво.

Утре започна и спря.





1 comment:

Followers