Master Mimi и пеперудите

Днес първото, второто и третото слънце трябваше да събудят ММ, но тя се беше сетила, че ще опитат и за това беше спуснала дебелите щори от нетопящ се шоколад пред захарните прозорци. Така тя беше сигурна, че няма да стане и секунда по-рано от моментът, в който си довърши летния си сън.

Наближаваше обед, когато в шоколада се появи дупка. В началото беше малка, колкото да не напъха малка зелена пеперуда. И влезе една, после още една и така до десет. Те започнаха да жужат около ухото на ММ, но тя не им обърна внимание. След малко влязоха няколко сини пеперуди, които започнаха да я отвиват. Сграбчили здраво чаршафите от летен бриз те ги издърпаха нежно от леглото от приказки, а тринайсетина червени хванаха здраво облака върху, който спеше ММ и с всичка сила задърпаха, докато не го отскубнаха от здравата захватка на нейно Височество. Но въпреки всички тези усилия ММ не даваше признаци на пробуждане, пеперудите започнаха да се ядосват, пристигнаха жълтите, които хванаха здраво миглите и и успяха да вдигнат клепачите, при което ММ захвана с ръка и три изпаднаха в кома залепени за стената. Но това не ги отказа и те продължиха. Появиха се и лилавите, които я бутаха и обръщаха, няколко розови и две оранжеви я гъделичкаха. ММ не издържа и отвори очи. В стаята пълна с пеперуди като, че ли десетки дъги се пресичаха, тогава една лилава пеперуда долетя и и изкрещя в ухото:
- Ваше Височество, багажът ви е готов, душът е охладен, колата ви чака, вдигайте великолепното си дупе от приказното легло и тръгвайте на море!
ММ стана, взе си душ. облече се и се качи в колата. Когато закопчаваше колана най-накрая усети, че е дошъл моментът да каже нещо:
- Чао! Ще се върна, когато започна да ви липсвам!

No comments:

Post a Comment

Followers