най-красивият торбалан

Влюбваше се всеки ден. Понякога и по три пъти на ден в зависимост от сезона, часа, кофеина в кафето, батерията на телефона, калта по улиците, шоколада в кроасана, витамините във фреша, закъсненията на трамваите, температурата в метрото, движението на чистачките на колата му, страниците на вестника и вибрацията на телефона. Влюбваше се постоянно и повтаряше "Влюбен съм!", "Влюбих се!", "Обичам". Влюбваше се в красавици, а красавици наоколо много.

В една обикваше искрите в погледа, в друга - вълните на косата, в трета - поклащането на задните джобове, в четвърта - люлеенето на опашката, в пета - кривото кучешко зъбче, в шеста - цвета на ноктите на краката, в пета - начина, по който е хванала чантата си, в шеста - възела на шала, в седма - как набира буквите за смс.

Влюбваше се в устни, в произнасяне на думи, в тъжни лица, в сълзи, в оргазми, в колене, в глезени, в кутрета, в пети, в длани, в бенки, в имена и само във втори букви, в дъвчене, в преглъщане, в пиене на вино, в хващане на чаша, в големи гърди, в малки гърди, в стискане на ръце, в "Здравей" и други думи, в облизване, в уши, в шии, в рамене, в кости, в татуси, в музика, звучаща от слушалките им, в миене на коса, в целувки, в късане на цвете, в мачкане на салфетка, в кихане, в пушене на цигара, в четене на книга, в писане, в гонене на такси, в падане, в походка, в мокра коса, в мокри тела, в сухи тела, в черни панталони, в зелени рокли, в оранжеви презрамки, в сини обувки, в избиране на домати, в белене на моркови, в хрупане на ябълки, в танц, в движения, в честота на примигване, в размазан молив за очи.

И обикнеше ли едно, не търсеше повече. Така никога не разбираше, че тя държи писалката така, както слага червилото си или пък, че друга целува леко, все едно къса цветя, а трета мие лицето си със същата страст, с която чете стихове.

Обичаше по малко и за малко, но поне обичаше всичко.






No comments:

Post a Comment

Followers